خطیبی گفت: در بازار هر چه محدودیت افزایش پیدا کند به فروش بیشتر نفت ما کمک میکند.ما نباید منتظر افزایش محدودیتها برای فروش بیشتر نفت باشیم بلکه باید برای این شرایط باید برنامه داشته باشیم.
تصمیم اخیر اوپک پلاس، تأثیر مستقیم کمی بر ایران بهعنوان تولیدکننده و صادرکننده نفت دارد، زیرا کشور به دلیل تأثیر تحریمهای آمریکا بسیار کمتر از پتانسیل و ظرفیت خود کار می کند.
کارشناس انرژی گفت: کل تقاضای نفت در جهان ۱۰۰ میلیون بشکه در روز است که اوپک و اوپک پلاس ۳۰ میلیون بشکه آن را تامین میکنند و این یعنی که بهای نفت تحت تاثیر این تصمیم، جهش چشمگیری نخواهد داشت.
تصمیم به کاهش۲ درصدی تولید، قیمت های نفت را صعودی کرده، برخی مدعی اند که عربستان به دنبال نفت ۱۰۰ دلاری بوده و به نوعی مقابل آمریکا قرار گرفته اما کارشناسان تصمیم اخیر را اقتصادی و تکنیکی می دانند.
قیمت نفت در معاملات روز سه شنبه با آماده شدن بازار برای بزرگترین کاهش تولید اوپک پلاس از زمان بحران کووید در سال ۲۰۲۰ و افت ارزش دلار، افزایش بیشتری پیدا کرد.
برآوردهای اولیه حاکی از کاهش تقاضای جهانی نفت در سه ماهه دوم سال جاری به حدود ۹۸.۳ میلیون بشکه در روز است که نسبت به سه ماهه قبل ۱ درصد کاهش داشته است.
وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو ائتلاف اوپکپلاس با انتشار بیانیهای در سیودومین نشست خود با توجه به شرایط کنونی بازار نفت و اجماع درباره چشمانداز آن تصمیم گرفتند تولیدشان در ماه اکتبر ۲۰۲۲ روزانه ۱۰۰ هزار بشکه کاهش یابد.
قیمت نفت پس از این که شب گذشته بزرگترین رشد در بیش از یک ماه اخیر را به ثبت رساند، در معاملات روز سه شنبه بازار جهانی تحت تاثیر نگرانیها نسبت به تورم، کاهش پیدا کرد.
با ادامه مذاکرات برای احیای توافق هستهای که ممکن است بازگشت ایران به بازارهای بینالمللی را به همراه داشته باشد، بعضی از تحلیلگران میگویند چنین اتفاقی، فشار کاهشی روی قیمتهای نفت ایجاد خواهد کرد که عربستان سعودی در تلاش برای اجتناب از آن است.
بسیاری متخصصان بازار عقیده دارند اظهارات وزیر انرژی عربستان در مورد کاهش احتمالی تولید اوپک که قیمت نفت را تا ۱۰۰ دلار در هر بشکه بالا برده، درواقع هشداری است برای آمریکا درمورد پیامدهای بازگرداندن نفت ایران به بازارهای جهانی.
وزیر انرژی عربستان سعودی گفت: به زودی کار بر روی پیش نویس توافقنامه جدید پس از سال ۲۰۲۲ میلادی را آغاز خواهیم کرد که در آن به تجارب، دستاوردها و موفقیتهای قبلی خود ادامه میدهیم.
نماینده سابق ایران در اوپک گفت: در شرایط فعلی که اروپا درگیر بحران انرژی شده، یک فرصت مثبت برای خودنمایی ایران ایجاد شده است که می تواند نتایج خوبی را به دنبال داشته باشد.
تورم جهانی، قوانین محیط زیستی و اشتباه محاسباتی برای گذر از انرژی های فسیلی به انرژی های نو سه عاملی است که باعث کاهش عرضه در مقابل تقاضای رو به رشد آینده بازار جهانی است.
وزیر نفت ثبات و تدوام همکاری اوپک پلاس در شرایط کنونی را کمک بزرگ به مصرفکنندگان بیان کرد و گفت: امیدوارم دولتهای بزرگ غربی درک درستی از این حساسیتها داشته باشند و در مسیر تحقق امنیت انرژی جهان، رفتاری منطقی در پیش بگیرند. زمستان امسال برای اروپاییها و برای همه جهان بسیار مهم است و باید از هم اکنون به فکر باشند.